Oplichtersduo blijft langer vastzitten

Het vermeende oplichtersduo (Rechten: RTV Oost)
Het vermeende oplichtersduo (Rechten: RTV Oost)
ASSEN - Het oplichtersduo Jan V. (62) en Jolanda H. (53) blijft veertien dagen langer in voorarrest zitten. Het tweetal werd vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De man en vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats meldden zich
bij een politiebureau in Assen. Volgens het Openbaar Ministerie worden de twee nu formeel verdacht van vier gevallen van oplichting. De verwachting is dat dat er uiteindelijk meer zullen worden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Hoteloplichting

Het twee, die zich meestal Henk en Jolanda noemden, lichtte talloze hotels en bed and breakfasts op. Ze gebruikten valse namen en vertrokken zonder te betalen. De zaak kwam vorige week aan het rollen, nadat een hotelier uit Tubbergen in Overijssel een foto van de twee op internet plaatste.
Het duo bleek ook op verschillende plaatsen in Drenthe te hebben toegeslagen. Dat gebeurde onder andere in Meppel, Loon en Borger.

Lees meer: Vermeend oplichtersduo sleept gedupeerd hotel voor de rechter

De Bond van Wetsovertreders wil de eigenaar van Hotel Marcant, dat een foto van de twee op internet plaatste, voor de rechter slepen en eist namens de twee een schadevergoeding van 2.500 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl