'Rademakers Gieterij Klazienaveen zo snel mogelijk weer in bedrijf'

Rademakers Gieterij Klazienaveen
Rademakers Gieterij in Klazienaveen gaat zo snel mogelijk weer draaien © RTV Drenthe / Janet Oortwijn
De fabriek van Rademakers Gieterij in Klazienaveen gaat zo snel mogelijk weer draaien. Dat zegt curator Jeroen Reiziger. De gieterij is gisteren failliet verklaard door de rechtbank.
"We hebben de garantie van de klanten dat zij de producten willen afnemen", vertelt Reiziger. "Dus we proberen de fabriek zo snel mogelijk te laten draaien. De werknemers krijgen hun loon doorbetaald via het UWV."
Het metaalbedrijf dat sinds 1909 bestaat, vroeg vorige week een faillissement aan bij de rechtbank. Volgens vakbond FNV is de reden van het faillissement dat de aandeelhouders geen nieuwe investeringen willen doen. De directeur wilde daar vorige week niet op ingaan, maar erkent dat er financiële problemen zijn.
"Ik ben er om de zaak op te lossen en niet om oorzaken te achterhalen", aldus Reiziger. "Maar de marges in deze markt zijn best krap. Tussen de kostprijs en de omzet zit weinig verschil. Het is een kapitaalintensieve markt."
Volgens de curator zijn er 'een paar' overnamekandidaten die zich gemeld hebben. "Daar ga ik binnenkort mee in gesprek." Reiziger hoopt binnen twee weken duidelijk te kunnen geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl