Groot vakantiepark bij Gasselte mag er van gemeenteraad komen

Tekening vakantiepark Gasselte
Een impressie van het nieuwe hotel © Mellies Invest
Er komt een nieuw vakantiepark langs de N34 in Gasselte. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Aa en Hunze stemde vanavond in met de plannen voor een hotel met 70 luxe vakantiewoningen.
Combinatie Gemeentebelangen, VDD en CDA zijn enthousiast over het toekomstige Hotel & Resort de Hondsrug op de locatie van het voormalige Motel Gasselterveld en dus mag de projectontwikkelaar wat een meerderheid van de gemeenteraad betreft bouwen.

'Kritiek serieus nemen'

Coalitiepartij GroenLinks en oppositiepartij PvdA spuwden tijdens de raadsvergadering vanavond hun gal over de rol van het college van burgemeester en wethouders. Op de plannen van projectontwikkelaar Joost Mellies uit Assen kwam kritiek uit het dorp.
Kritiek die volgens GroenLinks en de PvdA wel wat serieuzer genomen had mogen worden. De partijen hadden graag gezien dat wethouder Henk Heijerman (CGB) eens een informatieavond had georganiseerd, maar die verantwoordelijkheid lag volgens de wethouder bij de projectontwikkelaar.

Duizend handtekeningen

De opmerkingen van de twee partijen dat er niet goed genoeg geluisterd is naar zienswijzen en een petitie tegen het vakantiepark met meer dan duizend handtekeningen, wuift Heijerman weg. Er zijn volgens hem meerdere partijen, waaronder de provincie Drenthe en waterschap Hunze en Aa's, die naast de gemeente naar de plannen hebben gekeken.
Tijdens een eerdere raadsvergadering bekritiseerde hij al het feit dat er veel handtekeningen van mensen die niet in Gasselte wonen komen en dat haalt hij ook vanavond weer aan.
"Met een druk op de knop kun je die ondertekenen, net als alle familieleden of vrienden waar je hem naartoe stuurt. Bovendien zijn er ook veel voorstanders, alleen hoor je die niet zo veel als de tegenstanders", zegt Heijerman.

Bezwaren?

Projectontwikkelaar Mellies heeft de raadsvergadering van vanavond met interesse gevolgd. Hij is blij met de steun van de gemeenteraad en wil het liefst zo snel mogelijk beginnen met bouwen. Daarvoor moet hij nog wel de wettelijke bezwaartermijn van zes weken afwachten.
"We staan te popelen om aan de slag te gaan. We hebben een lokale aannemer die de vakantiewoningen gaat bouwen. Hopelijk kunnen we volgend jaar al mensen verwelkomen in de nieuwe parel van Gasselte", zegt Mellies.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl