Drie nieuwe tips over kofferbakmoord

Ralf Meinema werd vermoord gevonden in zijn kofferbak (Rechten: Persbureau Meter)
Ralf Meinema werd vermoord gevonden in zijn kofferbak (Rechten: Persbureau Meter)
STIELTJESKANAAL - De politie heeft drie nieuwe tips gekregen over de kofferbakmoord, nadat het tipgeld afgelopen weekend met 50.000 euro was verhoogd.
Hoe waardevol de tips zijn, is nog niet duidelijk. De tipgevers moeten nog worden gehoord, zegt onderzoeksleider Jan van Belt tegen
.
Wietse en Ingrid Meinema, de ouders van de in maart vorig jaar vermoorde Ralf, maakten afgelopen weekend via de krant bekend dat ze 50.000 euro uitloven voor de tip die de moord oplost.

In de kofferbak

Ralf Meinema werd op 31 maart vorig jaar dood in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden op de rand van het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden. De 31-jarige Klazienavener was ernstig mishandeld.
Eerder al stelde het Openbaar Ministerie 15.000 euro beschikbaar voor de gouden tip die de zaak oplost. Omdat na zestien maanden onderzoek nog niet duidelijk is wie hun zoon heeft vermoord, besloten zijn ouders daar zelf 50.000 euro bij te doen.

Verdachte

Hans O. (39) uit Emmen is op dit moment de enige verdachte in de moordzaak. Hij werd in februari dit jaar opgepakt en in mei weer vrijgelaten. Het OM verdenkt hem weliswaar nog steeds van moord in vereniging, maar zag na twee maanden geen reden meer hem langer vast te houden.
De man woont in de wijk Rietlanden in Emmen. In die buurt werd het laatste signaal van Meinema's telefoon opgevangen, de avond voor hij dood werd gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl