Sloopkogel na de zomer door basisschool de Kubus in Emmen

Na de zomer gaat hier de sloopkogel door
Na de zomer gaat hier de sloopkogel door © RTV Drenthe / Rien Kort
De sloop nadert voor basisschool de Kubus in Emmerhout. De school aan het Laan van het Kinholt gaat na de zomer tegen de vlakte. De afbraak staat al gepland sinds 2017, maar de sloopkogel voor het pand wordt nu eindelijk in stelling gebracht.
De school kwam vier jaar geleden leeg te staan na de oplevering van het Kindcentrum Emmerhout in de gelijknamige wijk. De leerlingen verhuisden toen naar deze nieuwe locatie. De sloop werd aanvankelijk uitgesteld.

Uitwijklocatie

Mogelijk zou de oude school nog gebruikt worden als tijdelijke uitwijklocatie voor de sociaal-maatschappelijke partijen die in de multifunctionele accommodatie De Tussenstee huisden. Ook deze stond op de nominatie om gesloopt te worden. Deze partijen vonden echter onderdak in De Schepershof, het gebouw van de protestantse gemeente.
Tot slot zou het Esdal College mogelijk een tijdje gebruik maken van het pand, maar ook dit ging niet door. Het gebouw wordt gebruikt door een antikraak-organisatie. De onderhoudsstaat is slecht, dus sloop is de enige overgebleven optie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl