Clubman Klaas van der Velde van Zwartemeerse Boys onderscheiden

Klaas van der Velde
Lintje voor Klaas van der Velde © Gemeente Emmen/Bennie Wolbers
Hij was speler van Zwartemeerse Boys, zat in veertig jaar in het bestuur van de club, onderhield het terrein en de technische installaties, stond in de kantine en hield de kleedkamers op orde. En nu is clubman Klaas van der Velde koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de voetbalclub.
De 75-jarige mag zich vanaf vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de onderscheiding vanmiddag uit.

Clubman

Van der Velde wordt omschreven als een 'echte duizendpoot' met een groot groen-wit hart. Veertig jaar geleden begon hij als penningmeester in het bestuur, na zes jaar werd hij secretaris. Die functie bekleedde hij tot 2013. Daarna was Van der Velde bestuurslid algemene zaken en accommodaties en tussentijds was hij ook nog interim-secretaris.
De clubman zat niet alleen aan vergadertafels, maar stak zelf ook de handen uit de mouwen. Zo legde hij het elektriciteitsnetwerk aan toen de kantine werd verbouwd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl