32 sollicitanten voor het burgemeesterschap in gemeente De Wolden

Gemeentehuis gemeente De Wolden (2017)
32 sollicitanten voor burgemeesterschap De Wolden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Op de vacature voor het burgemeesterschap van gemeente De Wolden hebben 32 mensen gereageerd. Onder de sollicitanten zijn 21 mannen en 11 vrouwen.
De meeste belangstellenden zijn lid van de VVD of de ChristenUnie, namelijk acht. Ook bevinden zich vijf CDA-leden, drie D66-leden en één GroenLinks-lid onder de sollicitanten. Verder hebben zeven mensen gesolliciteerd die partijloos zijn of geen partij hebben genoemd. Gemeente De Wolden zoekt een nieuwe burgemeester na het vertrek van Roger de Groot, die is vertrokken naar gemeente Noordoostpolder in Flevoland.

Gesprekken

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma praat binnenkort met een aantal kandidaten. Daarna overlegt zij met de vertrouwenscommissie die vanuit de gemeenteraad is samengesteld. Deze commissie draagt twee kandidaten voor aan de raad, die vervolgens besluit over de voorkeurskandidaat.
Momenteel is Janny Vlietstra nog waarnemend burgemeester in De Wolden. Als alles verloopt zoals gepland, dan kan de nieuwe burgemeester in het begin van volgend jaar aan de slag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl