McDonald's opent eind dit jaar vestiging in Eelderwolde

In Eelderwolde opent McDonald's een vestiging (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
In Eelderwolde opent McDonald's een vestiging (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
McDonald's opent eind dit jaar een vestiging in Eelderwolde. Het nieuwe filiaal van de fastfoodketen wordt naast de A7 gebouwd, vlak bij hotel Van der Valk.
De vestiging, die in de wijk Ter Borch komt, is de derde McDonald's van franchisenemer Willie de Groot. Hij is ook eigenaar van de restaurants aan het Hoendiep en de Herestraat in Groningen. Dankzij de gekozen locatie verwacht De Groot veel belangstelling, meldt
.
"We zitten straks langs een drukke snelweg in en uit Groningen. Bovendien rekenen we op veel klanten uit omliggende plaatsen als Hoogkerk, Ter Borch, Eelde-Paterswolde en Peize."
Lees meer: McDonald's wil bouwen op Ter Borch​
Die mast komt er
Over de bijna 30 meter hoge reclamemast die bij het restaurant komt te staan, was eerder dit jaar nog veel te doen in de gemeenteraad van Tynaarlo, waar het gebied onder valt. De Groot zwakt die commotie af.
"De betrokken wethouder wilde een mast met led-scherm, zoals je die ook bij de McDonald's in Assen ziet. Maar dat bleek niet te passen in het omgevingsplan van de gemeente. De variant zonder led-scherm werd wel goedgekeurd."
Ook een andere wens van de gemeente werd ingevuld: het restaurant wordt zo gebouwd dat klanten uitzicht hebben over natuurgebied De Onlanden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.