Stelling: Schoolzwemmen moet weer verplicht worden

Niet alle kinderen krijgen zwemles (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Niet alle kinderen krijgen zwemles (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Steeds meer kinderen en volwassenen kunnen niet goed zwemmen. Dat concludeert de Reddingsbrigade Nederland. De keerzijde van deze warme zomer is dat de afgelopen tijd wekelijks twee tot drie mensen die verkoeling zochten in het water, zijn verdronken.
Veel ouders laten hun kinderen naar zwemles gaan, maar de kosten voor het behalen van een A- en B-diploma bedragen al snel honderden euro's. Dat heeft niet iedereen. Ook voor mensen met een allochtone afkomst is zwemles minder vanzelfsprekend.
Daarom gaan er steeds meer stemmen op om het schoolzwemmen weer in te voeren. Dat was tot 1985 verplicht. Veel scholen gingen er daarna mee door, maar nu - 33 jaar later - wordt het nauwelijks nog gedaan.

Stelling

Wat vind jij? Goed idee of is zwemles een verantwoordelijkheid voor de ouders?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging over de prestatie van Maarten van der Weijden. Bijna 80 procent van de stemmers werd geraakt door zijn zwemtocht. In totaal brachten 3.552 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl