Bert-Jan Lindeman: Twee grote rondes kan ik wel aan

Bert-Jan Lindeman na zijn etappewinst van de Vuelta (Rechten: ANP/Javier Lizon)
Bert-Jan Lindeman na zijn etappewinst van de Vuelta (Rechten: ANP/Javier Lizon)
WIELRENNEN - Bert-Jan Lindeman uit Assen begint zaterdag aan zijn tweede grote ronde van het jaar. De renner van LottoNL-Jumbo start dan in de Ronde van Spanje, oftewel de Vuelta á España. Eerder dit seizoen reed hij de Giro d'Italia.
Dat Lindeman is geselecteerd voor de Vuelta verraste hem niet helemaal. "Deze ronde stond wel al in mijn jaarplanning. Ook al rijd je normaal één grote ronde per jaar", zegt de Assenaar. "Maar een tweede kan ik wel aan. De laatste keer dat ik twee rondes deed, in 2015, won ik een rit in de Vuelta."

Lindeman komt in 2015 als eerste over de finish in La Alpujarra (foto: EPA/Javier Lizon)
Lindeman zal voornamelijk zijn ploeggenoten door de vlakke en heuvelachtige stukken begeleiden, verwacht hij. "Zodat zij zonder al te veel tijdverlies in de bergen terechtkomen. Maar er is natuurlijk altijd ruimte om je eigen kans ook eens te pakken. Hoewel we dit keer met George Bennett en Steven Kruijswijk wel twee superklassementsmannen mee hebben", zegt Lindeman, die eraan toevoegt dat de Vuelta geslaagd is als hij een ritwinst te pakken heeft.
De Vuelta a España van dit jaar start zaterdag met een individuele tijdrit in Málaga en finisht ruim drie weken later in Madrid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.