OM wil dat man die agente met auto meesleurde hele straf uitzit

Volgens het OM moet de man zijn hele straf uitzitten (Rechten: Pixabay)
Volgens het OM moet de man zijn hele straf uitzitten (Rechten: Pixabay)
De Groninger die vorig jaar werd veroordeeld voor het aanrijden van een politieagente in Emmen, moet - als het aan het Openbaar Ministerie ligt - opnieuw de cel in.
De 38-jarige man kreeg in december twintig maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk voor poging tot zware mishandeling. Daarbij kreeg hij als voorwaarde dat hij zich moest laten opnemen in een verslavingskliniek. Ook kreeg hij een drugs- en alcoholverbod.
Volgens het OM houdt de man zich er niet aan en moet hij daarom nu ook de twaalf maanden voorwaardelijke celstraf uitzitten.

Agente meegesleurd

De man sleurde in augustus 2017 in Emmen een politieagente meters mee met de deur van zijn auto. De agente kwam samen met een collega naar de wijk Emmermeer vanwege een melding van huiselijk geweld. De Groninger zat in een auto in de straat. Toen de vrouw zijn rijbewijs wilde controleren en daarom naast zijn auto stond, reed hij keihard achteruit.
Het portier van zijn auto raakte de vrouw, waarna ze meters werd meegesleurd en gewond raakte. De man vluchtte en werd een paar dagen later in Gelderland opgepakt. Als reden voor zijn actie gaf hij aan dat hij geen rijbewijs had en zijn auto onverzekerd was. Ook liep hij in de proeftijd van een eerdere straf.

Lees meer: Meesleuren agente in Emmen was geen poging doodslag

Inmiddels is hij weggelopen uit de afkickkliniek en heeft ook weer gedronken en cocaïne gebruikt. In de rechtszaal zei hij dat hij niet achter de behandeling stond. “Ik ben geen groepspersoon, maar krijg wel groepsbehandeling. Dat werkt niet voor mij. Ik word ergens naartoe gestuurd waar ik moeite mee heb. Maar ik wil wel een behandeling. Ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen voor wat ik gedaan heb."
Volgens de officier is het niet aan de man om eisen te stellen. De rechtbank bepaalt over twee weken of de man alsnog een jaar de gevangenis in moet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.