'Basale zorg moet dichtbij de burgers blijven'

Protestactie voor behoud verloskunde in Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Protestactie voor behoud verloskunde in Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Boos is hij niet; zorgwethouder Erwin Slomp van Hoogeveen is vooral teleurgesteld over het besluit van Treant Zorggroep. Die maakte vanmiddag bekend dat de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde definitief naar Emmen worden verplaatst.
. Die in Stadskanaal gaan al een maand eerder dicht.
Slomp zegde na een periode van gesprekken met Treant vorige maand - samen met zijn collega Jan van 't Zand van De Wolden - het vertrouwen op in het bestuur van de zorggroep.

Lees meer: Hoogeveen en De Wolden zeggen vertrouwen in Treant op

"Basale zorg moet je dichtbij de burgers houden en verloskunde en kindergeneenskunde vallen onder de basale zorg. Daarover ben ik niet van mening veranderd", aldus Slomp. Volgens hem had Treant, dat al bijna een jaar kampt met een tekort aan kinderartsen, meer moeite moeten doen om de kinderartsen die er voorheen werkten te behouden.

Ambulances

Net als verloskundigen uit de regio Zuidwest-Drenthe en Drentse huisartsen vreest Slomp voor de veiligheid van patiënten. Zwangere vrouwen uit Hoogeveen en omgeving moeten straks naar Emmen, Zwolle of Assen om te bevallen.
Slomp: "Er liggen afspraken dat ambulances er snel moeten zijn, maar ik weet uit eigen ervaring dat het soms heel lastig is om er snel één te krijgen. En als je dan uit het buitengebied van Hoogeveen of De Wolden naar Emmen moet, ga er dan maar vanuit dat het even duurt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl