Vier Drenten doen mee aan WK MTB Marathon

Thom Bonder en Tim Smeenge op het WK van 2017 (Rechten: Greetje Bonder)
Thom Bonder en Tim Smeenge op het WK van 2017 (Rechten: Greetje Bonder)
MOUNTAINBIKEN - Maar liefst vier Drenten strijden om de wereldtitel op het WK Mountainbike Marathon in Auronzo, Italië op 15 september.
Bondscoach Gerben de Knegt maakte vandaag de selectie bekend van de negen deelnemers namens Nederland.
De Drenten die het 102 kilometer lange parcours met 4.200 hoogtemeters mogen bedwingen zijn Marc de Maar uit Assen, Tim Smeenge uit Zeegse, Thom Bonder uit Assen en ook Gerben Mos uit Havelte.

Mannen van de lange adem

Een wedstrijd op dit WK duurt zo'n vier uur, vertelt Mos. "Wij zijn de mannen van de lange adem, als je het vergelijkt met crosscountry, waar een wedstrijd negentig minuten duurt."
Het parcours heeft Mos nog niet bekeken. "Wel heb ik op internet alvast afgespeurd. En ik heb Hans Becking, die daar voor een Italiaans team rijdt, een bericht gestuurd over hoe het eruit ziet. Hij is de omgeving alvast aan het verkennen en zei dat het vooral in het begin erg steil is en dat het op het laatste stuk veel op techniek aankomt."

Bij eerste vijftig

Mos vindt het lastig om te zeggen waar hij hoopt te eindigen bij het WK. "Ik weet ook niet precies wie er allemaal meedoen, maar ik hoop dat ik bij de eerste vijftig eindig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl