Dit weekend in de Drentse natuur: 25 en 26 augustus

Geniet zaterdagavond van het schijnsel van de volle maan (Rechten: Pixabay)
Geniet zaterdagavond van het schijnsel van de volle maan (Rechten: Pixabay)
Dit weekend hebben we een paar mooie wandelingen in de aanbieding. Ben je benieuwd waar precies? Lees dan snel verder.
Wil je weten wat er nog meer te doen is in de Drentse natuur? Je leest het in de
.

Reeënwandeling Dwingelderveld

De schemering is het moment waarop veel dieren op zoek gaan naar voedsel. Ook reeën komen tevoorschijn. Samen met een gids van Natuurmonumenten ga je zaterdagavond op zoek naar de ree. De wandeling start om 19.00 uur. Hier lees je meer informatie.

Vollemaanwandeling Boomkroonpad

Zaterdag is het volle maan. Je kunt hiervan genieten tijdens de vollemaanwandeling van Staatsbosbeheer over de Hondsrug. Ervaar de stilte om je heen. En misschien kom je nachtdieren tegen zoals de vleermuis, bosuil of nachtzwaluw. De wandeling start om 20.00 uur. Meer informatie lees je hier.

Excursie Dwingelderveld

De natuur heeft van alles te bieden. Tijdens deze excursie van IVN over het Dwingelderveld ga je op zoek naar bramen, rozenbottels en vlierbessen. De gids vertelt je meer over de vruchten die onze voorouders plukten. De wandeling start zondagmiddag om 13.30 uur. Hier vind je meer informatie.
Zoek je meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.