Groeiend aantal deelnemers voor mountainbikerace Bartje 200

bartje 200
Het parcours voert langs recreatieplas De Kibbelkoele in Noord-Sleen © RTV Drenthe
Tussen zeven uur en half negen vanochtend zijn in totaal 2300 mountainbikers vertrokken vanuit Ees voor de derde editie van Bartje 200. En dat zijn er 400 meer dan twee jaar geleden. 'Daar zijn we wel blij mee', zegt Marco Bos van de organisatie.
Bartje 200 is een mountainbikerace van tweehonderd kilometer door Drenthe. "Het is een flinke uitdaging voor veel deelnemers. Vooral vanwege de lengte. Het is ook een heel zwaar parcours met veel smalle en kronkelende paadjes waarbij het op techniek aankomt. Dat ga je na al die kilometers wel voelen", aldus Bos.

Getrainde deelnemers

Lubbechien Luten uit Ruinen deed al twee keer eerder mee. Ze heeft een weekje in Limburg getraind en eerder meerdere tochten aan elkaar geknoopt om kilometers te maken. "Het gaat vast weer lukken. Mooi rustig aan beginnen. Na honderd kilometer begint het eigenlijk pas. Dus de eerste helft probeer ik de kracht te sparen voor de laatste honderd."
Bij deelnemer Job Eikendal heerst gezonde spanning. "Ik heb wel eens vaker tweehonderd kilometer gereden, maar dan in drie dagen", lacht hij. "Als het droog blijft gaat het lukken, denk ik."
Gaan al die deelnemers elkaar niet in de wielen rijden? "Het zijn allemaal mensen die hier starten die wel kunnen rijden. Ze zijn niet gisteren begonnen. Dat geeft wel vertrouwen voor ons", zegt Bos.

Ongelukken horen erbij

Maar ongelukken zijn onvermijdelijk. "Kijk, er doen meer dan tweeduizend deelnemers mee. Dus er sneuvelt wel eens een sleutelbeentje en er gaan wel eens fietsen kapot door valpartijen. Gelukkig hebben we nog geen zware ongevallen gehad en daar hopen we ook van verschoond te blijven."
Om tien uur vanavond moeten alle deelnemers binnen zijn.
Groeiend aantal deelnemers voor mountainbikerace

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl