De week van Drenthe: Wolvenhek en tweespalt in Gasselte

wolfwerend hek
Een voorbeeld van een wolf-werend hek © RTV Drenthe/Petra Wijnsema
Wat gebeurde er deze week allemaal in onze provincie? Friesland plaatste op de grens met Drenthe een wolvenhek en in Gasselte werd er een besluit genomen over een nieuw vakantiepark.
De week begon met een tik op de vingers van de NAM. Het injecteren van afvalwater door de NAM staat onder verscherpt toezicht van het Staatstoezicht op de Mijnen. Het afvalwater dat overblijft bij de oliewinning in Schoonebeek, injecteert de NAM in de grond bij het Twentse Rossum.
Volgens het Staatstoezicht op de Mijnen heeft de NAM te laat een scheur in een injectieput gemeld, en ook te weinig onderzoek gedaan naar de oorzaak ervan. Ook zou de NAM de opsporing van zulke scheuren niet op orde hebben.

Tweespalt

Op dinsdag werd op de grens van Friesland en Drenthe begonnen met het plaatsen van een hek dat moet voorkomen dat wolven Friesland inlopen. VVD- coryfee Hans Wiegel sloeg de eerste paal de grond in.
Het nieuwe vakantiepark langs de N34 bij Gasselte zorgde deze week voor verdeeldheid in het dorp. Het gaat om de bouw van zeventig huisjes en een hotel op het voormalige terrein van Motel Gasselterveld aan de Bosweg.
Dat en meer in het weekoverzicht:
De week van Drenthe: Wolvenhek en geen verdelgingsmiddel meer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl