FC Emmen Rood Wit TV met Nick Bakker, Dick Lukkien en FC Emmen 2

Bekijk hier aflevering 3 van FC Emmen Rood Wit TV
Bekijk hier aflevering 3 van FC Emmen Rood Wit TV
VOETBAL - In de derde aflevering van FC Emmen Rood Wit TV blikken we met trainer Dick Lukkien vooruit op Ajax - FC Emmen, krijgt Nick Bakker een presentje voor zijn uitverkiezing tot 'man of the match' tegen AZ afgelopen zondag en zijn we bij de eerste competitiewedstrijd van de reserves van de Drentse profclub.
FC Emmen 2 speelde maandag voor het eerst sinds het seizoen 2008/2009 weer een officiële wedstrijd, in Groesbeek tegen Achilles'29. Het werd een gemakkelijke avond voor de mannen van trainer Casper Goedkoop.
De thuisclub besloot om met een veredeld jeugdelftal te spelen, omdat de hoofdmacht zich een dag eerder hoopte te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker en op volle oorlogsterkte wilde spelen tegen Harkemase Boys (resultaat: een 1-6 nederlaag).

Nick Bakker

Glenn Bijl maakte vorige week in Den Haag de eerste eredivisiegoal in de geschiedenis van FC Emmen. Nick Bakker zorgde voor de eerste treffer op het hoogste niveau in het eigen stadion. De verdediger scoorde zondagmiddag de gelijkmaker tegen AZ.
Ondanks dat de goal een forse nederlaag niet kon voorkomen, verdiende de Groninger er toch nog een prijs mee. Bakker werd gekozen tot 'man of the match'. Verslaggever René Posthuma zocht hem op.

KoffieDick kijken

In onze vaste rubriek 'koffieDick kijken' laat Dick Lukkien zijn licht schijnen over de tegenstander van aanstaande zaterdag: Ajax. De Amsterdamse club pakte in de eerste twee competitieduels vier punten. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd het 1-1 tegen Heracles en afgelopen zaterdag werd VVV in Venlo door een late treffer met 1-0 verslagen.
In de competitie gaat het tot nu toe moeizaam voor de Amsterdamse club, maar in de kwalificatie voor de Champions League verlopen de wedstrijden een stuk beter. Gisteren won de formatie van trainer Erik ten Hag nog op overtuigende wijze (3-1) van Dynamo Kiev. Volgende week is de return in Oekraïne en Ajax wil koste wat het kost de poulefase van het miljoenenbal halen. Een goed resultaat is volgende week dinsdag dus heilig. Daarom overweegt Ten Hag één of meerdere spelers rust te geven tegen FC Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.