Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Bartje viert zijn verjaardag (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Bartje viert zijn verjaardag (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Ook dit weekend is er weer genoeg te beleven. We hebben een aantal activiteiten op het gebied van geschiedenis, sport en cultuur op een rijtje gezet. En er is ook nog een 'bekende Drent' die zijn verjaardag viert.
Garnizoensdag in Coevorden

In Coevorden bulderen de kanonnen dit weekend weer tijdens de Garnizoensdag. Ook is er een knutselwedstrijd voor kinderen en verbeelden verenigingen, muziekkorpsen en ambachtslieden het leven van vroeger.

Parade van historische locomotieven

Liefhebbers van oude treinen en de geschiedenis van het veengebied bij Erica, kunnen hun hart ophalen bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica. Op zaterdag en zondag worden daar parades gehouden met historische locomotieven. De parades zijn op zaterdag om 11.30 en 14.45 uur. En op zondag om 13.00 en 15.15 uur. Tussendoor kunnen bezoekers met personentreinen mee om een natuurgebied, de turfstrooiselfabriek en de remise te bekijken.

Bartje is jarig!

Bartje geeft zaterdag in Assen zijn kinderfeestje. Het feest is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De feestgangers kunnen onder meer knutselen, kleuren, kijken naar straattheater en springen op een springkussen. Het feest begint om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. Je hoeft geen zwemkleding mee en je wordt niet thuisgebracht.

Drentse Molendag

Bij molens in heel Drenthe worden zaterdag allerlei activiteiten georganiseerd in het kader van de Drentse Molendag. Zo wordt er bijvoorbeeld brood gebakken en worden er rondleidingen gegeven. Klik hier om te zien welke molens deelnemen aan de Drentse Molendag.

Noordelijke kampioenschappen eventing

In Norg worden dit weekend de noordelijke kampioenschappen eventing gehouden. Tijdens het evenement moeten ruiters en amazones met hun paard verschillende proeven afleggen. Zaterdag en zondag om 8.00 uur begint de dressuurwedstrijd, om 11.00 uur begint de cross-country-wedstrijd en rond 9.30 begint de springwedstrijd.
Ben je voetballiefhebber, maar heb je geen kaartje voor Ajax - FC Emmen, dan kun je zaterdagavond bij de radio gaan zitten. Niels Dijkhuizen en René Posthuma doen dan live verslag van de wedstrijd op Radio Drenthe.

Zomermarkt in Vledder

In Vledder wordt zondag een zomermarkt gehouden. Er zijn stands met kleding, boeken, brocante en sieraden. Ook kunnen mensen zelf met hun oude spullen op de markt gaan staan. De markt in Vledder duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Ooggetuigenverhalen over de Jappenkampen

Corrie en Harry Kamma brachten een deel van hun jeugd door in Jappenkampen in Nederlands-Indië. Ze geven om 14.00 uur een lezing in Hooghalen, waarin ze vertellen over hun familiegeschiedenis. Na afloop van de lezing krijgt het publiek de kans vragen te stellen.

Dwingelderveld bij volle maan

Het is zondag volle maan en dat grijpt bezoekerscentrum Dwingelderveld aan om een huifkartocht door het natuurgebied te organiseren. Van 21.30 tot 23.30 rijdt een paardentream vanaf het bezoekerscentrum in Ruinen door het gebied. Een gids vertelt onderweg over de maandstanden en de invloed daarvan op de aarde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl