Wandelroute Dwingelderveld vernoemd naar één van de oprichters van Natuurmonumenten

Het Dwingelderveld
Jac P. Thijsse wordt gezien als de redder van het Dwingelderveld © Natuurmonumenten – Geurt Besselink
De met grijze pijltjes gemarkeerde wandelroute van 13 kilometer door het Dwingelderveld krijgt een nieuwe naam: de Jac. P. Thijsse Wandelroute. Jac. P. Thijsse is één van de oprichters van Natuurmonumenten.
De route wordt naar Thijsse vernoemd, omdat het onlangs 90 jaar geleden was dat het eerste deel van het huidige natte heidegebied in bezit kwam van Natuurmonumenten. Daar speelde Thijsse de hoofdrol in.
Het jubileum zou eigenlijk vorig jaar gevierd worden, maar vanwege de coronacrisis was dat niet mogelijk. Wel werd er eerder dit jaar een boek uitgegeven waar de verwerving van het Dwingelderveld in centraal staat, De redding van het laatste natte heideveld van Nederland, geschreven door journalist Axel Wiewel. Hij is ook initiatiefnemer van de vernoeming van de wandelroute en de samensteller van het routeboekje.

Onthulling

Donderdagmiddag 15 juli zal één van zijn achterkleinkinderen, Saskia Thijsse, samen met Jos Bisschops namens de directie van Natuurmonumenten het wegwijzerbordje onthullen. Vanaf dat moment is ook het routeboekje verkrijgbaar waarin de wandeling uitgebreid beschreven wordt, inclusief het historische belang van Thijsse voor het Dwingelderveld.
De route begint en eindigt bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse bij Ruinen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl