Roken helemaal verboden op terrein ziekenhuis Meppel

Ook op het terrein van het ziekenhuis mag niet meer gerookt worden (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Ook op het terrein van het ziekenhuis mag niet meer gerookt worden (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Het hele terrein van het Diaconessenhuis in Meppel wordt vanaf 1 september verboden voor rokers. Het rookverbod gold al voor alle gebouwen, maar binnenkort mag ook buiten geen sigaret meer opgestoken worden.
Ook op het terrein van het ziekenhuis in Zwolle, net als het Diaconessenhuis onderdeel van Isala, mag niemand meer roken. Het verbod geldt voor zowel patiënten als bezoekers en medewerkers.

Nicotinepleisters

Patiënten die roken krijgen van het ziekenhuis tijdens hun opname nicotinepleisters. Ook kunnen ze ondersteuning krijgen van de speciale Stoppen Met Roken Poli, om van hun verslaving af te komen. Dat laatste kan ook gebruikt worden door rokende medewerkers van het ziekenhuis,
Longarts Jan Willen van den Berg vindt het niet meer dan logisch dat het rookverbod overal rondom het ziekenhuis gaat gelden. "We zien elke dag de gevolgen die veel rokers ondervinden van tabaksgebruik. Het ziekenhuis moet een gezonde omgeving zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers", vertelt de longarts.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl