Stelling: Mbo verdient dezelfde status als hbo en universiteit

Het Alfa-College is een van de Drentse mbo-scholen (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Lauret)
Het Alfa-College is een van de Drentse mbo-scholen (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Lauret)
Voor het eerst wordt het nieuwe studiejaar voor mbo-studenten officieel geopend. De MBO Raad, het overkoepelend orgaan van de alle 66 mbo-scholen in ons land, wil hiermee een nieuwe traditie beginnen.
Koning Willem-Alexander opent het studiejaar op het ROC Tilburg. Het openingsprogramma draait om de drie kwalificaties die centraal staan op het mbo: vakkennis, burgerschap en een leven lang ontwikkelen.

Studenten

Het hbo- en universitaire studiejaar worden al jaren officieel geopend. De leerlingen worden in het hoger en wetenschappelijk onderwijs ook al jaren student genoemd. Op het mbo wordt nog steeds gesproken over deelnemers of scholieren. Over twee jaar worden die termen in de wet veranderd in 'student'.

Stelling

Terecht of niet? Moet er onderscheid gemaakt worden in de waardering voor de verschillende studieniveaus of moet dit worden gelijkgetrokken?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Vrijdag ging de stelling over het al dan niet betalen voor handbagage in het vliegtuig. Ruim 68 procent van de stemmers vond het terecht dat reizigers daarvoor extra moeten betalen. In totaal brachten 2.228 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl