'We hebben de term dierenpark te krampachtig vermeden'

Volgens directeur Van Beers is er nog veel werk aan de winkel bij Wildlands (Rechten: RTV Drenthe)
Volgens directeur Van Beers is er nog veel werk aan de winkel bij Wildlands (Rechten: RTV Drenthe)
Wildlands in Emmen scoort minder dan Dierenpark Emmen deed op de populariteitslijst van dierenparken in Nederland. Ook kent een kwart van de Nederlanders het park niet. Volgens directeur Frankwin van Beers heeft het imagoprobleem grotendeels te maken met dat Wildlands pas tweeënhalf jaar open is.
"In onze ogen is het niet per se slecht dat een kwart ons niet kent. Wildlands is een nieuw product en er is veel concurrentie. Er is daarom nog veel werk aan de winkel", zegt Van Beers. "We hebben met dit park niet dezelfde nostalgie die Dierenpark Emmen met haar meer dan 80-jarige bestaan had."
Lees meer: 'Wildlands maakt het zichzelf moeilijker met naamsverandering'
'Dierenpark' krampachtig vermeden
De directeur staat nog steeds achter het besluit om de naam van het park te veranderen. "We zijn de opvolger van Dierenpark Emmen en verschillen daar behoorlijk van. Daar hoort een nieuwe naam bij. We hebben alleen het woord 'dierenpark' misschien te krampachtig gemeden."

Drukte en zichtbaarheid van dieren

Deze zomer viel het bezoekersaantal wat tegen, zegt Van Beers. "Dat heeft mede te maken met het eerste jaar dat we open gingen. Toen kwamen er 1,2 miljoen bezoekers. Door die drukte kwamen we erachter dat we nog veel moesten leren. Het omgaan met drukte en de zichtbaarheid van de dieren konden bijvoorbeeld beter. Daarom zijn er extra diersoorten op plekken waar de bezoeker om vroeg. Het park heeft tijd nodig om volwassenheid te krijgen."

Lees meer: ​'Wildlands kan nog niet tippen aan imago Dierenpark Emmen'

Daarnaast hebben de hoge temperaturen van de afgelopen tijd ook een rol gespeeld bij het lagere bezoekersaantal. "Voor ons is een temperatuur van boven de 37 echt wel te warm. En voor de dieren ook, want die worden heel erg loom."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl