Ruim 500 deelnemers naar top Mont Ventoux voor Groot Verzet tegen Kanker

Met 520 deelnemers gaat de Stichting Mont Ventoux uit Meppel deze week weer naar de kale berg om geld in te zamelen voor de actie Groot Verzet tegen Kanker. Het is de twaalfde editie.
De tussenstand aan binnengehaald sponsorgeld staat volgens voorzitter Jan Werkhoven inmiddels op ruim een half miljoen euro. "Om precies te zijn is het zelfs 520.000 euro." Maar het streven is om het bedrag van vorig jaar te evenaren. Toen werd ruim zes ton ingezameld voor de kankerbestrijding.
Lees meer: Beklimming Mont Ventoux tegen kanker brengt ruim zes ton op
Donderdag de lopers
Vanavond vertrekken bussen met deelnemers uit Meppel en ook uit andere delen van het land, want de actie Groot Verzet tegen Kanker van de Stichting Mont Ventoux trekt deelnemers uit alle provincies. Morgenmiddag komen ze aan op de accommodatie in Montbrun en woensdag is een trainingsdag. Donderdagmorgen om acht uur gaan als eerste de hardlopers en wandelaars richting de top.

Spoken op de top

Voorzitter Werkhoven, die zelf alweer naar de top van de Mont Ventoux is gefietst, houdt de weersverwachting voor de komende dagen nauwlettend in de gaten. Want het kan flink spoken op de top. "Er is hier een lokale Jan Pelleboer, en die zegt dat het er voor de komende dagen goed uitziet", zegt Werkhoven.
Vorig jaar konden veel lopers de tocht naar de top niet afmaken, omdat het weer omsloeg. De deelnemers werden enkele kilometers voor de top, bij Chalet Reynard, van de route gehaald.

Vrijdag de fietsers

Vrijdag vertrekken om half tien de wielrenners richting de top, die groep telt zo'n 300 man. Werkhoven is blij dat er deze twaalfde editie toch weer 520 deelnemers zijn die meedoen aan de actie. "Het is toch elke keer weer spannend hoeveel mensen bereid zijn dat zware avontuur weer aan te gaan. Maar met dit aantal ben ik dik tevreden."

Maatschappelijk betrokken

Werkhoven, die tot vorig jaar september directeur was van theater De Tamboer in Hoogeveen, beleeft de actie voor het eerst als voorzitter van de Stichting Mont Ventoux. Vorig jaar ging hij zelf nog als deelnemer op de racefiets naar de top. "Bij de evaluatie kwam ter sprake dat ze op zoek waren naar een opvolger voor Henk ten Hulscher. Die wilde stoppen als voorzitter, want het bleek toch lastig te combineren met zijn functie als wethouder in Meppel. Toen stak ik mijn vinger op. Ik wil graag maatschappelijk betrokken zijn en dat kan uitstekend in deze functie."

Meer dan acht miljoen

De Stichting Mont Ventoux heeft de afgelopen twaalf jaar volgens Werkhoven inmiddels meer dan acht miljoen voor de kankerbestrijding ingezameld met de actie Groot Verzet tegen Kanker. Werkhoven is er trots op. "Dat is toch een fantastisch resultaat. Mooi dat je dit met zijn allen kunt doen. Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die aan de ziekte overleden is. Menslievend bezig zijn met zijn allen, daar doen we het voor."

Mont Ventoux'tje op 22 september

Na de beklimming deze week is de actie Groot Verzet tegen Kanker nog niet voorbij. Voor het eerst dit jaar houdt de Stichting Mont Ventoux in eigen regio ook nog een Mont Ventoux'tje. "D'r zijn heel veel oud-deelnemers, vrijwilligers en anderen die graag het doel willen steunen, maar die dit jaar niet meekonden. Vandaar dat er op 22 september een fiets- en wandeltocht is in de regio met de start in Steenwijk. Het inschrijfgeld gaat ook naar de kankerbestrijding. Dus daarvan verwachten we ook nog een mooie opbrengst", besluit Werkhoven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl