Cas Peters heeft principeakkoord met FC Volendam, tweede club meldt zich

FC Emmen-speler Cas Peters heeft een principeakkoord met FC Volendam (Rechten: Roel Bos/sportfoto.org)
FC Emmen-speler Cas Peters heeft een principeakkoord met FC Volendam (Rechten: Roel Bos/sportfoto.org)
VOETBAL - Twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hengelen nadrukkelijk naar de diensten van FC Emmen-spits Cas Peters. FC Volendam sprak al met de meervoudig clubtopscorer van de Drentse club, bereikte volgens diverse bronnen zelfs al een principeakkoord met de speler.
Vanmiddag meldde Volendam zich ook bij de clubleiding van FC Emmen, maar dit leidde (vooralsnog) niet tot een akkoord.
Cas Peters heeft in Drenthe nog een doorlopend contract, in principe tot het eind van volgend seizoen. De 25-jarige Twent is dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt. Daar waar de goalgetter de afgelopen seizoenen een belangrijke pion was in de hoofdmacht van Emmen komt hij (voorlopig in ieder geval) nog niet voor in de plannen van trainer Dick Lukkien. Peters, die het overigens prima naar zijn zin heeft in Emmen, is duidelijk. "Ik wil voetballen, goals maken en belangrijk zijn. Het liefst bij Emmen."

Bod van tweede club

Vanmiddag meldde zich ook een tweede club voor Peters bij Emmen. "Eerst telefonisch en daarna per mail", aldus FC Emmen-bestuursvoorzitter Ronald Lubbers, die niet wil ingaan op de naam van de betreffende club.

Derde optie uit Duitsland

Een derde club die tot voor kort serieuze belangstelling had, is het Duitse Sportfreunde Lotte te zijn. Die club staat na vijf duels stijf onderaan in de 3e Liga, met nul punten. "Het laatste contact was vorige week donderdag, daarna hebben we niets meer vernomen. Dat zal vooral te maken hebben met het recente ontslag van de trainer daar. Ik sluit niet uit dat deze club morgen of overmorgen opnieuw bij ons aanklopt."

'Cas hoeft van ons niet weg'

"Cas Peters hoeft van ons niet weg", laat Lubbers weten. "Hij is op dit moment niet een onomstreden basisspeler, maar kan echt nog wel van waarde zijn. Maar zoals Dick Lukkien onlangs al verwoordde: Cas heeft veel voor onze club betekend en we snappen dat hij graag een onomstreden basisspeler wil zijn. Daarom willen we meedenken, maar niet ten koste van alles. Bovendien willen we zijn vertrek wel kunnen opvangen."

Winterstop

Een andere mogelijkheid is dat Emmen de situatie tot de winterstop, wanneer de transferwindow opnieuw open gaat, laat zoals het nu is. Dan kan de club een heroverweging maken en is er, bij een eventueel vertrek, wel een directe vervanger beschikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl