Veroordeelde oud-FC Emmen-speler treft schikking met schuldeiser

Ruud ter H. heeft een schikking getroffen (Rechten: RTV Oost)
Ruud ter H. heeft een schikking getroffen (Rechten: RTV Oost)
De veroordeelde oud-speler van FC Emmen Ruud ter H. uit Enschede heeft een schikking getroffen met het bedrijf waar hij nog 85.000 euro schuld heeft. Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Almelo.
Het bedrijf Home-NRG had zonnepanelen aan het bedrijf van Ter H. geleverd, die de oud-profvoetballer niet heeft betaald.
Lees meer: Veroordeelde oud-Emmen-speler in financiële problemen om zonnepanelen
Home-NRG neemt z'n verlies en heeft het bedrag dat de oud-profvoetballer nog moet betalen gezet op 50.000 euro, meldt RTV Oost . "Anders ben ik bang dat Ruud zijn bedrijf failliet laat verklaren en dan heb ik helemaal niets", verklaarde de bestuurder van Home-NRG.

Veroordeling

Ter H. werd samen met zijn broer begin juli veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doodsteken van Roelof Esman uit Winterswijk. Ook de broer van Roelof werd neergestoken, maar die overleefde wonderwel. De steekpartij was vorig jaar zomer in Reutum.

Werknemer

Volgens zijn advocaat heeft de oud-profvoetballer tijdens zijn gevangenschap het zonnepanelenbedrijf laten runnen door een werknemer. "Zo had hij toch nog iets van een inkomen. Alleen, het is niet helemaal goed gegaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl