Drie Drenten aangehouden in zaak zwembadmoord Marum

Politie
Er zijn drie Drenten en een Kampenaar aangehouden © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De politie heeft vier mensen, waarvan drie uit Drenthe, aangehouden in de zaak van de doodgeschoten Jan Elzinga, de zogenoemde 'zwembadmoord'. Deze vond plaats in Marum (Groningen) op 10 juli 2012.
Het gaat om een 42-jarige vrouw uit de gemeente Hoogeveen, een 39-jarige man uit de gemeente Noordenveld, een 59-jarige vrouw uit Roden en een 56-jarige man uit Kampen.
De politie heeft daarnaast vier doorzoekingen gedaan. De verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Huurmoord

Elzinga werd op 40-jarige leeftijd doodgeschoten aan de Langestraat in zijn woonplaats Marum. Hij werd 's ochtends vroeg voor de ingang van het zwembad in die plaats doodgeschoten. Daar ging hij dagelijks baantjes trekken. Er bleek sprake te zijn geweest van een huurmoord.
De nieuwe aanhoudingen zijn vandaag en gisteren gedaan op basis van nieuwe informatie, die het onderzoeksteam van de politie in januari ontving. In 2014 werden een man uit Kampen en een man uit Zwolle al veroordeeld voor deze moord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.