Ondernemer in Westerbork grijpt al in: 'Vol café voelt niet goed'

Bar
De tap in Westerbork gaat eerder dicht © Pixabay
Horecagelegenheden moeten mogelijk weer om middernacht de deuren sluiten. Het is een van de aanscherpingen van het coronabeleid waar het demissionaire kabinet over vergadert. Sander Vos van Iers restaurant en pub De Turfsteker in Westerbork wacht de persconferentie niet af en sluit dit weekend de deuren al om 23.00 uur.
Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maken vanavond bekend wat er precies gedaan wordt om het sterk oplopende aantal besmettingen terug te dringen. Het kabinet wil zich bij alle maatregelen vooral richten op plekken waar de meeste besmettingen worden opgelopen. Het lijkt erop dat de horeca de komende tijd om middernacht weer dicht moet.

'Vol café voelt niet goed'

Ondernemer Vos begrijpt dat het kabinet overlegt over een aanscherping van de coronamaatregelen. "Je ziet de besmettingen weer aan alle kanten weer oplopen. Dan voelt het niet goed om hier in een vol café te gaan feesten." Vos hakt daarom alvast de knoop door en gooit De Turfsteker dit weekend om 23.00 uur op slot. "Op dat tijdstip komt normaal gesproken veel jeugd binnen en zij vormen momenteel de grote besmettingsbron", weet hij.
"Als er vijf glazen bieren naar binnen gaan, willen mensen opeens heel dicht bij elkaar zitten. Dat is heel voorstelbaar, maar in de huidige situatie niet handig. Ik neem deze beslissing ook ter bescherming van mijn eigen personeel, want nog niet iedereen is volledig gevaccineerd", legt Vos uit.

'Niet aan eigen portemonnee denken'

Lang nadenken over de vervroegde sluiting hoefde hij niet. "Het leven hangt inmiddels aan elkaar vast van het nemen van moeilijke besluiten. Je moet gewoon verstandige dingen doen. Ondernemers kunnen nu wel aan hun eigen portemonnee gaan denken, maar dat werkt op de lange termijn alleen maar tegen je."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl