Staatssecretaris maandag met buschauffeurs Emmen-Ter Apel in gesprek

Ankie Broekers-Knol
Staatssecretaris Broekers-Knol gaat maandag in gesprek met buschauffeurs © ANP
Demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie gaat maandag praten met buschauffeurs die rijden op buslijn 73 tussen Emmen en het asielzoekerscentrum in Ter Apel.
Vakbond FNV, die namens de chauffeurs Broekers-Knol had uitgenodigd, is tevreden met haar komst. "Het is een goed signaal", stelt bondsbestuurder Edwin Kuiper. Op de lijnen langs het asielzoekerscentrum is al jaren sprake van overlast.

Meer beveiligers

De laatste tijd waren er weer meer incidenten en gaven buschauffeurs aan zich onveiliger te voelen. Veel buschauffeurs hebben het gevoel niet gehoord te worden als het gaat om de problemen op de lijnen, meent FNV. Kuiper wil dat er een structurele oplossing komt voor de problemen. De chauffeurs denken bijvoorbeeld aan het vaker laten rijden van een speciale pendelbus tussen het azc en Emmen en meer beveiligers op de lijnbussen. Kuipers: "We willen dat de maatregelen uiterlijk per 1 september van dit jaar worden ingevoerd."
Broekers-Knol gaf eerder in de Tweede Kamer al aan met de chauffeurs in gesprek te willen, waarop de FNV haar uitnodigde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl