Stelling: Het is slecht dat jongeren zo veel geld lenen

De collectieve studieschuld blijft oplopen, blijkt uit gegevens die de NOS heeft opgevraagd (Rechten: ANP/Lex van Lieshout)
De collectieve studieschuld blijft oplopen, blijkt uit gegevens die de NOS heeft opgevraagd (Rechten: ANP/Lex van Lieshout)
De collectieve studieschuld van oud-studenten stijgt. Dat blijkt uit gegevens die de NOS heeft gekregen.
Uit
die de omroep bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft opgevraagd, blijkt dat het om een bedrag van 11,2 miljard euro gaat. De gezamenlijke studieschuld was in 2017 bijna een miljard hoger dan in 2016.
Het Nibud meldt dat zeven op de tien studenten een studieschuld hebben. De belangrijkste redenen voor studenten om te lenen zijn om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud, geen of te weinig bijdrage van ouders krijgen en de gunstige leenvoorwaarden bij DUO.
Studentenbonden maken zich grote zorgen. "Studenten moeten sinds de invoering van het leenstelsel steeds meer lenen", verklaren ze bij de NOS. "Zonder lening is het niet te doen....we leren als samenleving een jonge generatie aan dat lenen normaal is."

Stelling

Vind jij dat lenen te gewoon wordt? Of vind je het prima dat studenten zoveel kunnen lenen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was de stelling over: Ik vertrouw blind op de slimme technologie van mijn auto. Er stemden 1.775 mensen. 86 procent was het oneens met de stelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl