Opening 't Wapen (van Drenthe) in Assen opnieuw uitgesteld

De opening van 't Wapen van Drenthe in Assen is opnieuw uitgesteld. Het nieuwe grand-café in het historische pand op de hoek van de Vaart Zuidzijde zou morgen opengaan, maar er is een kink in de kabel gekomen.
"Enexis heeft de bedrading afgekeurd", zegt mede-uitbater Jack Wieringa. "We hebben een bepaalde hoeveelheid elektriciteit in de keuken nodig en de bedrading was daar niet goed genoeg voor."
Het nieuwe grand-café in het historische logement zou eigenlijk al voor de TT zijn deuren openen, maar dat lukte niet, omdat er toen ook tegenvallers in de verbouw waren.

Lees meer: Nieuwe Wapen van Drenthe haalt deadline TT niet

"We hopen het dit keer snel op te lossen en volgende week open te kunnen", vertelt Wieringa. "Je komt altijd wat tegen in een oud pand. Voor de rest is alles zo goed als klaar. Ik kan nog geen definitieve dag roepen, want je moet de goden niet verzoeken."
De naam van het grand-café wordt wel veranderd, zegt Wieringa. "Het wordt 't Wapen. Dat is om verwarring met Het Wapen van Drenthe in Roden te voorkomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl