Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Sweelpop in 2017. Dit weekend kun je weer naar Zweeloo's muzikale festijn (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Sweelpop in 2017. Dit weekend kun je weer naar Zweeloo's muzikale festijn (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De zomer is zo goed als afgelopen, toch blijft het de komende tijd nog heerlijk warm. Genoeg redenen dus om er op uit te trekken! We zetten een paar leuke tips voor je op een rijtje.
Kastanje Festival

Vanavond al kun je naar Assen voor het Kastanje Festival. Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september vindt het plaats aan de Baggelhuizerplas. Het is een nieuw festival voor de hele familie en sluit aan bij het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Livemuziek, beachvolleybal, vermaak, kinderactiviteiten en een grote familiekermis staan het weekend centraal. Het feest begint vanavond om 18.00 uur en duurt tot 01.00 uur.

Bloemencorso Eelde

Het hoogtepunt van het jaar in Eelde en omstreken is het Bloemencorso. Prachtige praalwagens versierd met talloze dahlia's trekken door de straten van het Drentse dorp. Het hele weekend is er van alles te beleven in Eelde, met als klapstuk de parade. Die begint zaterdag om 14.30 en wordt live uitgezonden op de televisiezender én de website RTV Drenthe.

Sweelpop

Op de laatste zomeravond van 2018 kun je weer genieten van Sweelpop. Op 31 augustus is alweer de 38e editie van dit grote muziekfestival in Zweelo. Tijdens deze avond kun je genieten van optredens van Sorry John, Lijn 7, Die Verrückte Stunde, Bökkers en Jebroer! Kijk voor meer informatie op de website van Sweelpop.
Lees meer: ​Bökkers en Jebroer staan op Sweelpop
Bajescamping
Vanavond en zaterdag kun je naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen voor een speciale ervaring. De hekken van het museum gaan op een gegeven moment op slot en dan zit je opgesloten op de binnenplaats. Je gaat van alles beleven: de Boevenbus neemt je mee naar de gevangenis, lukt het jou om onderweg te ontsnappen? Bij het kampvuur worden spannende verhalen verteld en is er voor iedereen nog een lekker broodje knakworst. Tenslotte slaap je een nachtje in een tentje.

Oerwandeling Diever

Zaterdagmiddag kun je je wandelschoenen aantrekken en een twee uur durende wandeling gaan maken. De tocht start en eindigt bij het OERmuseum op de Brink nr. 7 in Diever. Je komt veel te weten over het ontstaan van het land en de historie van de omgeving. De wandeling begint om 14.00 uur.

Gaeld'r: sfeervolle Ierse, Keltische en Schotse muziek

Op zaterdag is het tijd voor muziek, en wel uit Ierland en Schotland. De muziek wordt gespeeld door Gaeld'r, een band bestaande uit drie muzikanten. Gaeld'r is ontstaan rond de muzikant/zanger Gjalt de Jong, tevens verhalenverteller, toneelspeler en skûtsjeverslaggever. Naast Gjalt met trekharmonica staan Douwe Dijkstra met contrabas en Gerrit Gerlofsma met gitaar op het podium. Aanvang is 20.30 uur in kunst- en cultuurpodium De Verrekieker in Drouwenermond.

Oringer Motortourtocht

Rijd zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur mee met de Oringer Motortourtocht. Een prachtige tocht van ongeveer 180 kilometer die start in Odoorn. Bij aanvang ontvang je een kopje koffie met gebak en bij terugkomst staan er heerlijke spareribs met een drankje klaar. Meer informatie via de
.

Testrun #5 Meppel City Run

Zondag kun je tijdens de laatste testrun van de Meppel City Run ondervinden of je klaar bent voor de 4 of 8 mijl op zondag 16 september. Er wordt om 09:45 uur gestart bij Herberg 't Plein, Prinsengracht 1 in Meppel.

Paard en Erfgoed

Het stijlvolle paardenevenement met marktkraampjes, Paard en Erfgoed, vindt aanstaande zondag weer in Boschoord plaats. Op het terrein is een continu programma met paardenshows. Daar omheen stands met ambacht- en streekproducten en een leuke markt vol spulletjes voor een aangenaam buitenleven. Ook er zijn kinderactiviteiten.
Regionaal tuigpaardenconcours 2018
Op de Brinkhofweide in Norg vindt zondag overigens het Regionaal tuigpaardenconcours plaats. Er zullen volop paarden en menners te aanschouwen zijn. Informatie daarover vind je op de website.

Vogels kijken op Diependal

Zondagmiddag kun je bijzondere vogels spotten. Vogelkijkhut Diependal kijkt uit op de voormalige vloeivelden van de aardappelmeelfabriek. De velden zijn inmiddels al vele jaren een trekpleister voor veel vogels. Zowel trekvogels als standvogels weten deze bijzondere plek te vinden. Er zal een vogelaar van het Drentse Landschap in de kijkhut aanwezig zijn voor informatie over de vogels.
Bovenstaande is slechts een greep uit alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl