Laatste actiedag Mont Ventoux: 'Allemaal de top bereikt'

Alle 250 fietsers haalden de top van de Mont Ventoux (Rechten: Jan Werkhoven)
Alle 250 fietsers haalden de top van de Mont Ventoux (Rechten: Jan Werkhoven)
Wederom een drukke dag op de flanken van de Mont Ventoux. Op de tweede dag van de actie Groot Verzet tegen Kanker van de Meppeler Stichting Mont Ventoux, bedwongen vandaag de fietsers de Reus van de Provence.
Gisteren gingen met deze twaalfde editie al ruim 250 lopers en hardlopers naar de top. Op een enkeling na kwamen ze allemaal boven.
Vanmorgen startten om half tien ruim 250 fietsers de tocht van 26 kilometer naar de top van de Kale Berg. Om hen een steuntje in de rug te geven, deelde Monique Zuidersma, vrijwilliger van de stichting Mont Ventoux, onderweg water en bananen uit. Zij was één van de vijftig vrijwilligers, die ervoor zorgen dat op beide dagen de deelnemers veilig de top bereiken.

Drie keer naar de top

Volgens Zuidersma hebben alle fietsers vandaag de top bereikt. Sommigen hebben al moeite om één keer de rit af te maken, anderen gaan twee keer of zelfs drie keer op de racefiets omhoog.
"De eerste is vanmorgen in anderhalf uur naar boven gegaan en de laatste is van half tien tot een uur of één bezig geweest", vertelt Zuidersma.

Saamhorigheid

De Meppelse was dit jaar voor de derde keer mee als vrijwilliger. Zelf beklom ze al twee keer eerder de Mont Ventoux voor de actie. "Het gaat om de saamhorigheid, we doen het met elkaar. We hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk strijd leveren om op de top te komen en zoveel mogelijk geld voor de kankerbestrijding in te zamelen."

Tussenstand

De tussenstand staat inmiddels opzo'n 550.000 euro. Op 22 september is er nog een Kleintje Mont Ventoux in de regio, met fiets- en wandeltochten, ook om geld in te zamelen. Dat is dit jaar voor het eerst. In november wordt op een afterparty officieel bekendgemaakt hoeveel geld er uiteindelijk is binnengehaald met deze twaalfde editie van Groot Verzet tegen Kanker. Vorig jaar was dat ruim zes ton.

Lees meer: Deelnemers beklimmen Mont Ventoux op eerste dag Groot Verzet tegen Kanker

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl