Wielrenster Anna van der Breggen wint voor vierde keer Giro Donne

Anna van der Breggen Wielrennen Col du Vam
Wielrenster Anna van der Breggen op het NK Wielrennen in Wijster in juni dit jaar © ANP / Hollandse Hoogte / Soenar Chamid
WIELRENNEN - Anna van der Breggen (31), die vorige maand in Meppel is komen wonen, heeft voor de vierde keer de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. De kopvrouw van SD Worx zag haar leidende positie ook in de tiende en laatste etappe niet in gevaar komen.
Van der Breggen veroverde de roze leiderstrui in de tweede etappe en stond die niet meer af. De regerend wereldkampioene won de Giro Donne eerder in 2015, 2017 en 2020. Van der Breggen richt zich nu op de Olympische Spelen, waar ze titelverdediger is in de wegrace. Ook voor de individuele tijdrit is ze als regerend wereldkampioene een van de favorieten.
Van der Breggen won in deze editie van de Giro twee ritten, de tweede en de vierde etappe. Op de slotdag maakte ze deel uit van een kopgroep van aanvankelijk vijf rensters. Van der Breggen passeerde als vierde de finish.
De wielrenster is bezig aan haar laatste jaar. Daarin won ze eerder al onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en de Ronde van Burgos.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl