Mooi weer zorgt voor zestigduizend bezoekers Bloemencorso Eelde

Het Bloemencorso van Eelde heeft dit jaar in twee dagen zo'n zestigduizend bezoekers getrokken. Dat maakte de organisatie van het evenement bekend.
Mede door het mooie weer kwamen er op zaterdag 35.000 mensen naar de parade van de corsowagens kijken. Op zondag bezochten 25.000 mensen de festiviteiten in het Noord-Drentse dorp. 

'Gehoopt, maar nooit verwacht'
"Het was echt een heel erg groot succes", zegt secretaris Marjan Pinkster van de organisatie. "We hadden wel op zo veel bezoekers gehoopt, maar we hadden het nooit verwacht. Mede door het goede weer zijn er op zaterdag extra veel mensen gekomen."

Droogte de baas
Aanvankelijk leek de droogte wat problemen op te leveren voor de bloemenvoorraad in Eelde, maar die werden binnen het dorp goed opgelost. Pinkster: "Eigenlijk hadden we een tekort aan witte en donkerrode dahlia's, maar de deelnemers hebben hun wagens prima aangepast met andere natuurlijke materialen."

Goed naoberschap
Winnaar van de beste praalwagen was de wijk Paalakkers, met hun Olifanten Festival. Ondanks die competitie toonden de inwoners van Eelde goed naoberschap. "Had er een wijk niet genoeg dahlia's, dan waren andere wijken niet te beroerd wat bloemen over te brengen. Iedereen wil gewoon graag een mooi corso", vertelt Pinkster. 

Volgend jaar is de 63e editie van het Bloemencorso van Eelde. Dan is het thema van de praalwagens 'Het Witte Doek'.

RTV Drenthe zond live uit vanaf het Bloemencorso in Eelde. De hele uitzending kun je hier terugkijken. 
Deel dit artikel: