Nieuwe huizen in Norg: 'Duurzaamheid en participatie belangrijk'

Nieuwbouw
Nieuwbouw. Foto ter illustratie © Pixabay/Capri23auto
Nieuwe huizen die worden gebouwd in de wijk Oosterveld in Norg worden huizen met nul op de meter. Voor de bouw van 32 kavels in deze wijk heeft de gemeente Noordenveld twee projectontwikkelaars uit Overijssel aangesteld: Nijhuis Bouw b.v. (met een vestiging in Assen) en Hegeman Bouwgroep.
In totaal toonden achttien projectontwikkelaars uit het hele land interesse voor de bouw van de 32 kavels. De gemeente Noordenveld heeft door middel van een loting zeven bedrijven uitgezocht die een plan moesten inleveren. "Als het gaat om kwaliteit, hebben wij duurzaamheid en participatie hoog in het vaandel", aldus wethouder Henk Kosters (GemeenteBelangen). "Via een transparante en gelijkwaardige manier van aanbesteden, hebben we als gemeente in Nijhuis en Hegeman de meest geschikte marktpartij voor Oosterveld in Norg gevonden."

Energieneutraal

Energieneutrale woningen staan voor de gemeente Noordenveld hoog op het wensenlijstje. In 2040 wil de gemeente namelijk klimaatneutraal zijn. Deze huizen in Oosterveld waar net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt, dragen daaraan bij.
Ook moeten de woningen nestkastjes hebben hangen en moeten tuinen groen zijn. De beide projectontwikkelaars willen het regenwater ondergronds laten opvangen en dat gebruiken voor onder andere spoelwater voor het toilet, water voor de wasmachine en sproeiwater voor in de tuin.
Volgens de gemeente zal er gedurende het bouwproces veel aandacht zijn voor de wensen van de kopers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl