Werkstraf voor witwassen, drugsbezit en bijstandsfraude voor Bovensmildeger

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
De straf voor de man uit Bovensmilde is lager dan de geëiste celstraf van anderhalf jaar. © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 31-jarige man uit Bovensmilde is voor drugsbezit, bijstandsfraude en witwassen veroordeeld tot een celstraf van 227 dagen, waarvan 120 dagen (vier maanden) voorwaardelijk. De man heeft het onvoorwaardelijke deel in voorarrest uitgezeten. De rechter legde hem ook een werkstraf van 240 uur op.
De straf is lager dan de geëiste celstraf van anderhalf jaar. Dit komt doordat de rechter het handelen in drugs niet bewezen vond. De Bovensmildeger werd 29 maart aangehouden, na meldingen over drugshandel. Hij had drugs en geld op zak. Het huis stond en lag vol met designmeubels en merkgoederen. Ondanks een bijstandsuitkering ging de man meermalen luxe op vakantie.
De rechter vond bewezen dat de man in een lange periode (van januari 2018 tot eind maart 2021) zich schuldig maakte aan witwassen. In die periode gaf hij twee jaar lang aan de sociale dienst van de gemeente niet op dat hij geld verdiende als sportinstructeur. En ook niet dat hij hiervoor een opleiding volgde. De man is eerder voor dergelijke feiten veroordeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl