Huurkorting voor ondernemers in Assen die getroffen zijn door coronavirus

ceresstraat assen
Assen geeft huurkorting aan zwaar getroffen ondernemers © RTV Drenthe / Margriet Benak
Het college van Assen geeft huurkorting aan ondernemers die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Met de regeling wil de gemeente de getroffen ondernemers een steun in de rug geven.
Ondernemers die door de coronacrisis meer dan 30 procent omzetverlies hebben geleden en een pand van de gemeente huren, krijgen een huurkorting. Ook over de huur die ze al betaald hebben. Uiteindelijk kan maximaal de helft van de huur worden kwijtgescholden. Hierbij wordt rekening gehouden met de financiële bijdrage die de bedrijven krijgen of al hebben gekregen van het Rijk.

Voorbeeld voor commerciële verhuurders

Ook zal er geen jaarlijkse indexering van de huur plaatsvinden in 2021. Dit betekent dat de huur niet verhoogd wordt en dat dit gelijk blijft aan de huur van 2020.
"Wij hopen dat door deze regelingen de betreffende ondernemers net dat steuntje in de rug krijgen waardoor ze op een goede manier uit de coronacrisis kunnen stappen en zich weer vol kunnen richten op de heropening van hun onderneming", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.
De gemeente hoopt ook dat commerciële- en particuliere verhuurders het voorbeeld volgen en ook maatwerkregelingen afspreken met de bij hun hurende ondernemers.

Herstelagenda

De gemiste inkomsten door de huurkorting in 2020 en 2021 samen bedraagt naar schatting 241.500 euro. De gemiste inkomsten van het achterwege laten van de huurindexatie in 2021 bedraagt 74.422 euro. Voor beide bedragen is geld gevonden uit de herstelagenda 'Assen na Corona'. Deze agenda kent verschillende maatregelen om ondernemers te helpen uit de coronacrisis te komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl