Verdachten van zwembadmoord Marum twee weken langer vast

De plek waar Elzinga werd omgelegd, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum
De plek waar Elzinga in 2012 werd vermoord, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum © Google Maps
De vier verdachten in de zogeheten zwembadmoord in Marum blijven twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland besloten.
Het gaat om een 42-jarige vrouw uit Hollandscheveld, een 39-jarige man uit Nieuw-Roden, een 59-jarige vrouw uit Roden en een 56-jarige man uit Kampen.

Huurmoord

Bij de moord op 10 juli 2012 in het Groningse Marum, net over de provinciegrens, werd Jan Elzinga op 40-jarige leeftijd doodgeschoten aan de Langestraat. Dat gebeurde 's ochtends vroeg voor de ingang van het zwembad, waar hij dagelijks baantjes ging trekken. Er bleek sprake te zijn geweest van een huurmoord.
De verdachten uit Hollandscheveld, Nieuw-Roden, Roden en Kampen konden afgelopen 7 en 8 juli worden aangehouden. Dat gebeurde op basis van nieuwe informatie, die het onderzoeksteam van de politie in januari ontving. In 2014 werden een man uit Kampen en een man uit Zwolle al veroordeeld voor deze moord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl