Stelling: Ik kan ongestoord thuiswerken

Thuiswerken met kinderen
Kan jij ongestoord thuiswerken? © ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe
Het verplichte thuiswerken tijdens de coronacrisis ging moeders van jonge kinderen minder goed af dan vaders. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
Dit zou onder meer komen doordat moeders met jonge kinderen slechts in een derde van de gevallen een eigen werkruimte hadden, tegenover meer dan de helft van de vaders, stelt het SCP. Een andere reden zou kunnen zijn dat kinderen eerder met vragen naar hun moeder gaan, omdat die vaker thuis is, aldus het planbureau.

Stelling

De regering overweegt om het thuiswerken te blijven stimuleren. Het zou voordelen bieden aan werknemers, schelen in de milieubelasting van het woon-werkverkeer en mensen met zorgtaken, zoals moeders met jonge kinderen, mogelijk verleiden meer uren te gaan werken. Nu blijkt dat de werk-privébalans voor deze groep niet toeneemt, ligt het volgens het SCP niet voor de hand dat moeders van jonge kinderen meer gaan werken.
Hoe zit dat bij jou? Kun jij, als je moet thuiswerken, ongestoord je gang gaan?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl