Vrijbuiter Roden gaat definitief dicht [update]

Kampeerhal Vrijbuiter in Roden sluit definitief de deuren. De winkel maakt geen doorstart, in tegenstelling tot de filialen in Zaandam en Gouda. Met het faillissement verliezen ongeveer honderdtwintig medewerkers in Roden hun baan.
De twee kampeerwinkels in Zaandam en Gouda zijn overgenomen door Vervat, een specialist in kamperen en vrije tijd. De hal in Roermond gaat ook zo goed als zeker dicht. Dat bevestigt curator Matthijs Sturms. De onderhandelingen over een mogelijke doorstart in Roden zijn stukgelopen op de huurprijs van de hal.

Doorstart als geheel

De curatoren laten weten hun best te hebben gedaan de winkels niet op te splitsen en als een geheel een doorstart te laten maken. Eind augustus was er nog één serieuze overnamekandidaat over.
Curator Jan van Burg: "Zo'n kandidaat voor Roden zal er altijd met de verhuurder uit moeten komen. Dat heeft nog niet tot de mogelijkheden behoord. En het is niet waarschijnlijk dat dit verandert."

Medewerkers

De winkel startte vorige maand een grote kortingsactie die honderden extra bezoekers opleverde. Met de kortingsactie hoopte de curator van de failliete kampeerhal nog wat geld te verdienen om de winkel langer open te houden en het personeel dus langer werk te geven. "Dat is nu anders gaan liggen", zegt curator Van Burg. De kampeerwinkel in Roden blijft gesloten.

De Waard

Veel van de overnamekandidaten die zich aanvankelijk hadden gemeld, waren vooral geïnteresseerd in het tentenmerk De Waard, een onderdeel van de Vrijbuiter. Dat heeft met Sunshine Groep uit Doetinchem een nieuwe eigenaar gekregen. De eigenaar gaat wel op zoek naar een nieuw pand in het dorp of de directe omgeving.

Langjarige verplichtingen

Directeur Ivo Richaers zei in juli dat er een "hele hoop omstandigheden zijn, ook intern, die maken dat we nu niet door kunnen gaan. Vooral een aantal langjarige verplichtingen drukt zwaar op de onderneming." Hij doelt daarmee onder andere op de hoge huurprijs van het pand in Roden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl