TUI gaat alle vakantiereizen naar Spaanse eilanden annuleren

Entree Groningen-Airport-Eelde
De entree van Groningen Airport Eelde © RTV Drenthe / Andries Ophof
Reisorganisatie TUI gaat voorlopig alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar de Spaanse eilanden annuleren. Die beslissing is genomen vanwege het oranje reisadvies dat gaat gelden voor die eilanden.
Reizigers krijgen hun geld terug en kunnen zelf nog een andere bestemming uitzoeken, aldus TUI. Het gaat om de Balearen, Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, en de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro.
Volgens TUI zijn momenteel vele duizenden Nederlanders op vakantie op deze eilanden en nog tienduizenden zouden de komende weken vertrekken. Op een aantal van deze eilanden lopen de coronabesmettingen op. "Helaas wordt er door de overheid en de gezondheidsinstanties geen onderscheid gemaakt tussen de eilanden en kleuren ze allemaal oranje", aldus TUI. Voor het Spaanse vasteland geldt al code oranje.

Groningen Airport Eelde

Vanaf Groningen Airport Eelde vliegt TUI normaal gesproken naar Gran Canaria. Vanaf Eelde is het ook mogelijk om naar Ibiza en Mallorca te vliegen, maar die vluchten worden uitgevoerd door Green Airlines.
Reizigers die getroffen worden door de annuleringen worden door TUI persoonlijk ingelicht. De reisorganisatie heeft op de website een pagina voor meer informatie ingericht.
Reizigers die nu op vakantie zijn op de Spaanse eilanden kunnen die in principe afmaken en op de geplande terugvlucht naar huis komen, zegt TUI. Vanaf zondag 18 juli wordt voor de terugkomst in Nederland een test verplicht gesteld voor wie niet volledig gevaccineerd is of geen coronabewijs heeft. Die kan ter plaatse worden afgenomen, we informeren onze reizigers ter plaatse daarover, aldus de reisorganisatie.

Sunweb en Corendon

Reisorganisatie Sunweb laat weten de officiële bekendmaking van een oranje reisadvies voor de Spaanse eilanden af te wachten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als het inderdaad oranje wordt, dan gaat ook Sunweb alle vakantiereizen naar de Balearen en Canarische eilanden voorlopig annuleren.
Corendon zegt door te zullen vliegen op Ibiza en de andere Spaanse eilanden. Reizigers kunnen gewoon terecht in een hotel en krijgen voor de terugreis een gratis test aangeboden. Als die positief is dan betaalt Corendon de extra nachten in het hotel en regelt een latere terugvlucht. Als klanten niet meer willen gaan dan kunnen ze omboeken of annuleren en krijg je je geld terug, aldus de reisorganisatie. "De keuze is aan de klant."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl