D66'er Meppel stopt na pijnlijk einde aan relatie met partijleider Pechtold

Anne Lok (Rechten: Twitter/@AnneALok)
Anne Lok (Rechten: Twitter/@AnneALok)
Anne Lok stopt per direct als D66-steunraadslid in de gemeente Meppel en heeft haar lidmaatschap van de partij opgezegd.
Fractievoorzitter Jeannet Bos bevestigt dat aan
. Lok was lid van de steunfractie van D66, ze stond vijfde op de kieslijst. De partij heeft één zetel in Meppel.
Eind vorig jaar werd bekend dat Lok (36) een relatie had met D66-partijleider Alexander Pechtold. Aan die relatie kwam een einde en volgens Lok kan ze door de manier waarop niet meer geloofwaardig functioneren als duo-raadslid. Dat blijkt uit haar ontslagbrief aan burgemeester Korteland van Meppel, die is ingezien door weekblad Privé.

Op pijnlijke wijze geëindigd

"Zoals u ongetwijfeld weet heb ik een affectieve relatie met de leider van mijn partij, Alexander Pechtold, gehad", schrijft Lok in haar ontslagbrief. "Eveneens zult u er kennis van hebben gekregen dat die relatie op een voor mij zeer pijnlijke wijze is geëindigd. (…) Het is te voorzien dat ik binnenkort niet meer met geloofwaardigheid kan functioneren als raadslid en om die reden dien ik dan ook hierbij met onmiddellijke ingang mijn ontslag in."
Alexander Pechtold wil niet op de kwestie reageren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl