Anco Jansen reageert op kritiek op zijn gewicht: 'Ze doen net of ik clown Bassie ben'

Anco Jansen: Ik hoop volgend jaar in het buitenland te voetballen (Rechten: Gerrit Rijkens)
Anco Jansen: Ik hoop volgend jaar in het buitenland te voetballen (Rechten: Gerrit Rijkens)
Bij 'Bij Andy in de auto', een programma waarbij voetballers meerijden met ex-prof Andy van der Meijde, zit dit keer FC Emmen-middenvelder Anco Jansen op de bijrijdersstoel.
Tijdens de autorit worden zowel privé- als voetbalzaken door de heren besproken. Zo heeft Jansen het over zijn dochtertje, de overgang van Jupiler League naar de Eredivisie, zijn voetbalavontuur in Turkije.
Ook reageert hij op de kritiek die hij krijgt op zijn vermeende overgewicht van onder meer Hugo Borst. "Ze doen net of ik clown Bassie ben met een enorme pens", zegt hij. "Ik zou best een kilo of twee kunnen afvallen, maar ik heb niet het gevoel dat ik dan ineens zo veel beter ben."
Stap naar het buitenland
Ook vertelt hij over hoe hij zijn verdere voetbalcarrière voor ogen heeft: "Ik hoop volgend jaar eventueel een stap naar het buitenland te maken. Ik wil dat nog een keer doen, ook voor financiële zekerheid", zegt Jansen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl