Drenthe kleurt weer rood op Europese coronakaart

ANP-430073958
Wat betekent dit voor alle vakanties? © ANP / Robin van Lonkhuijsen
Drenthe is weer rood gekleurd op de Europese kaart van de corona-uitbraak. De provincie Groningen is zelfs donkerrood, omdat de uitbraak daar naar verhouding het ergst is. Drenthe en de andere provincies zijn iets lichter rood.
De kaart is opgesteld door de Europese gezondheidsdienst ECDC, de evenknie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels aan te passen. Ze kunnen bijvoorbeeld strenge voorwaarden stellen aan Nederlanders die vakantie willen komen vieren.
Op de vorige kaart, die precies een week geleden werd opgesteld, waren Drenthe, Friesland, Flevoland en Limburg groen en de rest van het land oranje.

Mondkapjes weer in zorginstellingen

Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt, worden mondkapjes weer verplicht gesteld in zorginstellingen in Noord-Nederland. Dat heeft het Regionaal Overleg Acute Zorg bekendgemaakt. "Het mondneusmasker zetten we opnieuw in, omdat in het onderlinge contact niet altijd de anderhalve meter gegarandeerd kan worden." De mondkapjes zijn verplicht voor bezoekers, patiënten en personeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl