Hoogeveens gezin vlucht voor water in Limburg

Overstromingen Limburg
Overstromingen in Limburg © ANP / Sem van der Wal
De vakantie van de familie Wanders uit Hoogeveen is letterlijk in het water gevallen. De afgelopen dagen zat het gezin in Zuid-Limburg. Ze hadden een huisje op een vakantiepark in Schin op Geul, een plaatsje vlakbij Valkenburg. Maar door de enorme wateroverlast is het gezin gisteravond halsoverkop vertrokken, terug naar huis.
"Het was al een paar dagen slecht weer met veel regen", vertelt Maaike Wanders. "We volgden het nieuws en zagen het water in de rivieren enorm snel stijgen. Gisteren aan het eind van de middag hakten we de knoop door, we gaan naar huis." Anderhalf uur later zit het gezin, samen met hun hond in de auto naar huis. Iedereen heeft razendsnel zijn spullen bij elkaar gezocht.

Het water stijgt ontzettend snel

Veel langer hadden ze ook niet moeten wachten. "Er was een bruggetje waar we overheen moesten, daar stond het water eerst onder. En toen we anderhalf uur later vertrokken stond het water al tot aan de brug. En later hoorden we ook op de radio dat de snelweg waar we over gekomen waren, onder water stond. We waren echt net op tijd."
De afgelopen dagen zag Maaike Wanders het water in de rivier de Geul stijgen. "Gistermiddag gingen we bowlen en toen we weer buiten kwamen was het water in een paar uur tijd zo twee meter gestegen. Ja dan word je wel bang en toen hoefden we mekaar maar aan te kijken en we wisten genoeg. We gaan naar huis."
Ondertussen staat de telefoon roodgloeiend. Familie en vrienden zijn bezorgd. Gaat het allemaal wel goed daar? Maar het gezin is op tijd weg en zit nu weer op hun eigen bank in het vertrouwde Hoogeveen. "We dachten eerst, we hebben wel wat te vertellen als we terugkomen. Het was echt wel spannend."
Hoogeveens gezin vlucht voor water in Limburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl