Groninger die agente in Emmen aanreed opnieuw de cel in

Politie bij het incident in augustus vorig jaar (Rechten: Persbureau Meter)
Politie bij het incident in augustus vorig jaar (Rechten: Persbureau Meter)
De 38-jarige man die vorig jaar in Emmen een agente aanreed, moet opnieuw de gevangenis in. De rechtbank in Assen bepaalde vandaag dat hij één jaar moet zitten.
In december werd de Groninger veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan twaalf voorwaardelijk. In augustus vorig jaar trapte hij in Emmen het gaspedaal van zijn auto in, terwijl een agente in het geopende portier stond om zijn rijbewijs te controleren. Zij werd meters met de auto meegesleurd, belandde met haar hoofd op straat en raakte gewond.

Geen rijbewijs

Volgens de rechtbank was dat een poging tot zware mishandeling. De man vluchtte naar eigen zeggen voor de agente, omdat hij geen rijbewijs had en in een onverzekerde auto reed. Hij werd een paar dagen later alsnog opgepakt in het Gelderse Lichtenvoorde.

Verslavingskliniek

De rechtbank bepaalde in december dat hij acht maanden celstraf moest uitzitten en daarna naar een verslavingskliniek moest om af te kicken. De Groninger is verslaafd aan drank en cocaïne. De twaalf maanden die de rechtbank hem voorwaardelijk oplegde, hoefde hij niet uit te zitten als hij zich zou laten behandelen en geen drugs zou gebruiken.

Lees meer: OM wil dat man die agente met auto meesleurde hele straf uitzit

Maar de Groninger liep onlangs weg uit de kliniek, omdat de behandeling hem niet zinde. Ook heeft hij weer cocaïne gebruikt. Het Openbaar Miniserie liet de man opnieuw oppakken en eiste twee weken geleden dat de Groninger het jaar dat hij voorwaardelijk opgelegd kreeg nu wel moet uitzitten. De rechtbank is het daar mee eens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl