Scherpen debuteert zaterdag in Oranje

Kjell Scherpen maakt zaterdag zijn debuut in Oranje Onder 19 (Rechten: Gerrit Rijkens)
Kjell Scherpen maakt zaterdag zijn debuut in Oranje Onder 19 (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Kjell Scherpen, de 18-jarige doelman van FC Emmen, maakt zaterdag zijn debuut in een Nederlands jeugdelftal. De Emmenaar speelt de gehele oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Het duel tussen Oranje Onder 19 - Tsjechië Onder 19 wordt in Uden gespeeld op het veld van UDI'19.
Dat duel begint zaterdag om 16.00 uur.
Vandaag oefende Oranje Onder 19 tegen Engeland en verloor kansloos met 4-1, met de aantekening dat bondscoach Maarten Stekelenburg veel van zijn sterkhouders aan de kant hield. Onder hen Myron Boadu, Daishawn Redan, Kik Pierie, Sepp van den Berg, Ludovit Reis en Kjell Scherpen. De twee overige keepers die opgeroepen werden voor de twee oefeninterlands keepten vanavond elk één helft. Dit in tegenstelling dus tot Scherpen.
Stekelenburg legde na afloop van het duel tegen Engeland uit waarom hij de meeste van zijn basisspelers (in eerste instantie) aan de kant hield. "Een aantal jongens is zondag nog in competitieverband in actie gekomen. Met hen konden we de afgelopen dagen in verband met het herstel niet voluit trainen. We hebben in de basisopstelling gekozen voor de jongens die wél alle trainingen volledig van de partij waren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl