Anne Lok: Ik wist niet dat mijn woorden gebruikt zouden worden voor een reportage

Alexander Pechtold in de vuurlinie van ex-geliefde (Rechten: ANP)
Alexander Pechtold in de vuurlinie van ex-geliefde (Rechten: ANP)
Anne Lok uit Meppel, het opgestapte D66-steunraadslid dat vier jaar een relatie had met partijleider Alexander Pechtold, is diep teleurgesteld in hem.
"Het doet me ongelofelijk veel zeer dat iemand die met me heeft geleefd en zoveel samen heeft meegemaakt, zo'n stuk van mijn leven en dat van mijn kinderen ontkent." Dat zegt Lok tegen
.
Het vertrekkende steunraadslid zegde deze zomer haar lidmaatschap van de partij op en stopt nu ook met haar werk in de gemeenteraad in Meppel. In de ontslagbrief aan burgemeester Richard Korteland schrijft Lok dat ze niet meer geloofwaardig kan functioneren nadat haar relatie met Pechtold 'op een pijnlijke manier eindigde'. Pechtold zou haar tweemaal hebben gevraagd een zwangerschap af te breken.
Lees meer: Alexander Pechtold vindt nieuwe liefde in Drenthe
Lok is verbaasd dat haar verhaal in de media is gekomen, zegt ze tegen Boulevard. "Vorige week ben ik benaderd door De Telegraaf. Pechtold zou met de krant contact hebben opgenomen en hebben aangegeven dat ik labiel en gestoord zou zijn. Off the record heb ik toen aangegeven dat dit me verbaasde. En ik heb ook verteld wat er zoal was gebeurd. Ik wist niet dat mijn woorden gebruikt zouden worden voor een exclusieve reportage in de Privé. Maar de hoofdlijnen van het verhaal kloppen. Helaas is het waar."
Het vertrekkende steunraadslid zegt verder niet met modder te willen gooien, maar zichzelf te willen verdedigen omdat Pechtold 'karaktermoord' op haar zou plegen.
Alexander Pechtold wil niet op de zaak ingaan, omdat het volgens hem 'een privékwestie is'. Wel liet hij weten 'zich niet te herkennen in het door Lok geschetste beeld', zo zei hij eerder vandaag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl