Duitsland bestempelt Nederland als risicogebied

grens duitsland
De grens met Duitsland © Vera Beuke/RTV Drenthe
Duitsland gaat eisen stellen aan mensen uit Nederland die het land in willen. De Duitse variant van het RIVM, het Robert Koch-Institut, heeft ons land aangemerkt als risicogebied.
Mensen die Duitsland inreizen en in de tien dagen daarvoor in Nederland zijn geweest, moeten zich voorafgaand aan hun reis melden bij de Duitse autoriteiten. Daarnaast geldt er een quarantaineperiode van tien dagen. Die geldt niet voor mensen die kunnen aantonen dat ze zijn gevaccineerd, negatief zijn getest of recent zijn hersteld van het coronavirus.
De maatregelen gaan zondag in.

24 uur

De regels gelden niet voor mensen die minder dan 24 uur in Duisland blijven, schrijft het Duitsland Instituut. Mensen hoeven zich dan niet aan te melden en hoeven ook niet in quarantaine.
Er geldt ook een uitzondering op de regels voor mensen die maximaal 72 uur op familiebezoek in Duitsland gaan.

Negatieve test

Het is niet voor het eerst dat Duitsland Nederland aanmerkt als risicogebied. Dat was in de maanden april en mei ook al zo. Toen moesten reizigers uit Nederland een negatieve test bij zich hebben. Dat moet in sommige gevallen dus weer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl