GGD Drenthe voert tot zeker maandag geen reizigerstesten meer uit

Coronatest volwassene
Een coronatest wordt afgenomen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
GGD Drenthe voert tot in elk geval maandag geen testen meer uit van reizigers. De Drentse GGD is één van de zes GGD'en waar de tests tijdelijk stilliggen. Ook in de regio's Groningen, Friesland, IJsselland, Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond liggen de reizigerstesten tijdelijk stil.
Het lab Eurofins heeft te maken met een storing én een capaciteitsprobleem en daardoor is het niet mogelijk om vakantiegangers binnen 30 uur uitsluitsel te geven.

Nieuwe afspraak

Mensen uit de regio's van één van de zes GGD'en en een afspraak voor een reistest hebben staan, moeten hun afspraak annuleren via het telefoonnummer 0800-5005 en daarna via testenvoorjereis.nl een nieuwe afspraak maken. Mensen die al getest zijn en wachten op de uitslag, moeten online een nieuwe afspraak maken. Het kan zijn dat ze dan naar een andere regio moeten voor een test, of bij een commerciële aanbieder getest worden.
De GGD'en brengen ongeveer 7000 mensen die een afspraak hebben staan of die wachten op de uitslag per sms op de hoogte. Het is niet bekend of alle personen zo worden bereikt. "Heel vervelend", noemt de GGD de situatie.
Het is niet bekend hoeveel mensen in de afgelopen dagen niet op reis konden gaan omdat de uitslag van hun coronatest niet op tijd binnenkwam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl